Repassem amb l’Outconsumer la nova generació de videojocs que estan triomfant en els mòbils. Són els jocs de mòbil el futur dels e-sports?

Brawl Stars

El llançament de Brawl Stars, la nova aposta de Supercell, els creadors de Clash Royale, ha tornat a fer que els jocs que es poden jugar a través del mòbil tornin a estar de moda. Repassem quins són els punts forts i els punts febles.

  • Punts forts: Solen ser “free-to-play” i molt accessibles. Hi ha “challengers” per trobar nous jugadors i es necessita molt poca infraestructura.
  • Punts febles: la imatge no és el seu fort i són jocs molt casuals i ràpids. Els controls fan difícil una gran precisió. “Pay-to-win”: el mateix sistema del joc per ser profitós fa que costi que sigui equilibrat per competir.

Outconsumer i els esports electrònics

En Roc Massaguer és periodista i youtuber, conegut com a Outconsumer. Cada dues setmanes fa una col·laboració amb el programa ‘btv esports‘. Aquest cop ha parlat de què són els esports electrònics, del fenomen Fortnite o de la simulació en els videojocs, i ens ha explicat com identificar els videojocs més adequats per als nens. També com els clubs convencionals creen equips d’esports electrònics. Amb ell també hem fet una volta pel Barcelona Games World, on vam veure novetats i la competició d’esports electrònics Iberian Cup i va provar la realitat virtual. En directe, al programa, també hi ha hagut espai per jugar al videojoc Tetris Effect. La participació de les dones en el món e-sports també ha estat motiu de debat.