Des d’aquest divendres fins diumenge se celebra la primera edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de golbol, al Complex Esportiu ONCE Catalunya. Un esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a cecs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Golbol de nivell en el Ciutat de Barcelona

En el torneig de golbol hi participen, en categoria masculina, les seleccions de Catalunya, Alemanya, Algèria i Romania. Els alemanys són els campions actuals d’Europa, mentre que el combinat algerià van participar en el Jocs Paralímpics de Rio 2016. La selecció catalana ja ha tingut experiències a escala internacional amb la participació a la Copa de Goalball de Berlín 2017 i en el Ciutat de Barcelona de l’any passat. Pel que fa a les noies, la participació serà per part de tres equips de Catalunya, Barcelona, Tarragona i CRE ONCE Barcelona.

Goalball

El desenvolupament de la competició consisteix en una lliga entre els quatre equips de la categoria masculina i els tres de la femenina. Els partits han començat aquest divendres i acabaran dissabte. Pel que fa al diumenge, es disputaran les semifinals i la final de la categoria masculina.

Que és el golbol?

El golbol és un esport d’equip que el practiquen persones invidents o amb visibilitat reduïda. Els equips estan formats per tres jugadors i perquè tots els jugadors tinguin les mateixes condicions, tots ells porten un antifaç als ulls.

golbol

L’objectiu del joc consisteix a marcar un gol després de fer un llançament amb les mans de porteria a porteria. Però la clau està en l’oïda, ja que és un esport que s’ha de pràctica en un rigorós silenci. La pilota té pes de 1.250 grams i porta un picarols en el seu interior, i poder escoltar-los és molt important per poder aturar la pilota i que no faci gol l’equip contrari. Els partits es juguen a dues parts de 12 minuts amb el temps aturat, quan no hi ha joc.

Camp Goalball

La pista té una mida de 18 metres de llarg i nou d’amplada, precisament aquesta última és la mida de la porteria.