Després d’un estiu intens, el mercat de fitxatges arriba a la seva fi. Els dos equips barcelonins de la Primera Divisió s’han reforçat de valent per afrontar una nova temporada exigent. El Barça ha incorporat quatre cares noves, mentre que l’Espanyol n’ha incorporat set.

239 milions en quatre fitxatges

Els blaugranes han incorporat quatre peces noves per al puzle de Valverde. Neto ha arribat procedent del València, després de la sortida de Cillessen al mateix club. L’intercanvi de cromos ha tingut un cost de 26 milions d’euros, més 9 en variables. La incorporació de De Jong es va fer oficial al gener i ha estat una de les més il·lusionants per al barcelonisme. L’operació es va tancar amb 75 milions més 11 en variables. Però l’arribada més mediàtica de totes ha estat la de Griezmann, després que el club pagués els 120 milions d’euros de la seva clàusula. La darrera incorporació ha estat la de Junior Firpo, procedent del Betis, perun total de 18 milions més 12 en variables. Quatre fitxatges que li han costat al Barça una despesa de 239 milions d’euros.

Set cares noves per a l’Espanyol

L’Espanyol s’ha reforçat de valent per la nova temporada històrica. Els pericos han incorporat un total de set jugadors. Tres d’ells ho han fet en qualitat de cedits, com el defensa colombià Bernardo, el lateral Corshia i el davanter Calleri. Els tres, amb opció de compra a final de temporada. Pel que fa a fitxatges, el d’Iturraspe no ha tingut cap tipus de cost, ja que finalitzava contracte amb l’Athletic Club. Tampoc no ha costat res el porter Andrés Prieto, ja que es trobava sense equip després de finalitzar contracte amb el Leganés. El fitxatge més il·lusionant, però, ha estat el de Matías Vargas. L’argentí és una aposta de futur i ha aterrat a l’Espanyol per una xifra de 10,5 milions d’euros. Finalment, el central Fernando Calero, procedent del Valladolid ha reforçat la defensa blanc-i-blava per un cost de 8 milions d’euros més diferents variables. Quatre incorporacions que han tingut un cost total de 18 milions i mig d’euros.