El club periquito aconsegueix sumar a la seva plantilla el defensa colombià Bernardo. Amb aquesta incorporació David Gallego apuntala la defensa. Arriba cedit per a la temporada 2019-2020, amb una opció de compra que es reserva l’Espanyol.

Experiència i contundència

Bernardo José Espinosa Zúñíga, més conegut com Bernardo, té 29 anys, arriba procedent del Girona, on ha estat dues temporades i ha arribat a jugar-hi 88 partits. Va sortir del planter del Sevilla, i des d’aleshores ha passat per equips com el Ràcing de Santander, Real Sporting i el Middlesbrough anglès.

És un jugador que destaca principalment per la seva potència física i caràcter competitiu. És un central que sap col·locar-se bé en la defensa i, a més a més, és contundent en el tall i el refús. Amb el seu 1 m i 92 cm el joc aeri és una de les seves virtuts.

Sumar efectius per a Europa

A l’Espanyol, amb la baixa d’Oscar Duarte i la lesió que encara té David López, era necessari sumar un central més per a la defensa periquita. Ara mateix en aquesta posició només hi ha Lluís López, Naldo, David López, Bernardo i Mario Hermoso, del qual continuen els rumors de possible marxa. Aquest any l’equip barceloní juga una competició més, l‘Europa League i, per tant, ha de confeccionar una plantilla que pugui assumir-les totes. 

A la llista de rumors de jugadors que poden ser periquitos la temporada vinent s’hi troben Darwin Machís, que ha fet una gran temporada al Cadis, i Bono, el porter del Girona a qui se’l veu com un bon relleu de Diego López. Per altra banda, si finalment sortís de l’equip Mario Hermoso, l’Espanyol té a la seva llista de la compra Calero, central del Valladolid que ha fet un notable temporada a Primera Divisió.