Junior Firpo ha estat l’escollit per lluitar amb Jordi Alba per ser l’amo del lateral esquerra del FC Barcelona. L’hispanodominicà, de 22 anys, ha signat contracte amb el club blaugrana per a les cinc properes temporades a canvi de 18 milions d’euros més 12 en variables.  La clàusula serà de 200 milions d’euros.

Junior Firpo, físic i vocació ofensiva

Com Jordi Alba, el nou lateral esquerra del Barça té una clara vocació ofensiva. De fet, amb Quique Setién, exentrenador del Betis, acostumava a jugar de carriler, una posició que comporta menys sacrificis en defensa perquè té tres centrals darrere en comptes de dos. Així doncs, Firpo haurà de millorar les seves capacitats defensives per disputar-li la titularitat a Jordi Alba. De fonaments, en va sobrat. Amb 1,84 metres i 78 kg, l’hispanodominicà és un jugador fort i ràpid, que té capacitat d’arribar fins a la línia de fons i qualitat per fer bones centrades.

@JuniorFirpo03

L’any passat va explotar a l’equip de Quique Setién

Format al planter del Betis, Junior Firpo va fer el salt al primer equip la temporada 2017-18 amb Quique Setién. En el seu primer any al primer equip verd-i-blanc, Firpo va disputar 14 partits i 1.190 minuts. Unes xifres que es van veure incrementades l’any passat. El nou jugador blaugrana va jugar un total de 1.937 minuts dividits en 24 partits. A més a més, va fer tres gols i va repartir quatre assistències. Aquests números han cridat l’atenció del Barça, que l’ha acabat incorporant a la seva plantilla.