L’Europa ha perdut contra el Vilafranca en el debut a la Tercera Divisió després d’un gol al temps afegit. Els de Vilajoana han desconnectat durant els quatre minuts d’afegit i han perdut les opcions d’endur-se un punt merescut.

Intensitat sense precisió

Des del primer minut el ritme del partit ha estat alt, marcat sobretot per la duresa del joc. L’Europa ha sortit millor durant els compassos inicials i ha gaudit de les dues primeres arribades, però cap ha inquietat la porteria defensada per Toni Casamayor. El Vilafranca s’ha anat estirant i ha tingut l’ocasió més clara de la primera meitat quan un xut fort al pal curt ha fet lluir Marc Priego, que ha pogut refusar a córner. El duel s’ha igualat però la intensitat no ha baixat.

L’Europa s’hauria pogut avançar en una acció per la banda dreta però l’última passada ha deixat en fora de joc el davanter Alfons Serra quan ja amenaçava Casamayor. Sense gaire perill a cap de les dues arees, una picabaralla protagonitzada per una dura d’entrada del capità local ha estat del més destacat del primer temps.

Mateix guió a la segona

El Vilafranca ha sortit endollat a la represa i s’ha pogut avançar al 51′ amb una bona rematada de cap del central Fontanils, però Priego ha tornat a estirar-se per refusar l’esfèric. L’Europa ha replicat dos minuts més tard amb un xut llunyà de Castell que ha marxat prop de l’escaire. Tot i l’inici frenètic, el partit ha seguit el mateix guió que a la primera meitat; molta intensitat en totes les fases del joc però poques ocasions clares de gol.

Amb el pas dels minuts el Vilafranca ha seguit insistint però el perill l’ha acabat posant l’Europa. Quan faltaven 7 minuts per acabar, els escapulats han estavellat una pilota al pal i, poc després, una magnífica jugada individual de David Giménez no ha trobat rematador a l’àrea petita quan el porter ja estava batut. El Vilafranca ha sabut patir i el partit ha mort en un temps afegit més llarg de l’habitual. Tot i així, quan tothom pensava ja en la setmana vinent, una jugada llarga ha acabat a peus d’Oribe que ha fusellat Priego per fer embogir el municipal. Amb un Europa enfonsat, el Vilafranca ha estat a punt de fer el segon però la pilota ha marxat fregant el pal.

Amb aquest resultat l’Europa se’n torna sense punts a Barcelona i ja espera el debut al Nou Sardenya contra el  Terrassa.

David Vilajoana: “Ens ha faltat generar joc”