Jugadors Espanyol Hospital Igualada
@Hospitaligd

La plantilla del primer equip del RCD Espanyol ha fet una donació personal a l’Hospital d’Igualada. El centre hospitalari és un dels més sacsejats pel brot de coronavirus que ha afectat tot Catalunya. Els diners recaptats aniran destinats a la compra d’equips individuals de protecció, els coneguts EPI.

Una iniciativa dels mateixos jugadors

Els jugadors de l’Espanyol, a través de la Fundació de l’Hospital d’Igualada, han realitzat una donació personal al centre igualadí per a la compra de material sanitari. D’aquesta manera, els membres de la plantilla del primer equip han volgut contribuir en la lluita contra la pandèmia de la covid-19. El centre sanitari destinarà els diners a l’adquisició d’equips individuals de protecció (EPI). Una compra molt necessària per als sanitaris que treballen a l’hospital més important de la comarca de l’Anoia.

El d’Igualada, un dels hospitals més afectats

L’Hospital d’Igualada va ser un dels primers centre més sacsejats pel brot del coronavirus, que va començar el 8 de març, quan es van detectar els primers casos. L’afectació al personal sanitari va ser molt ràpida i va arribar, en el pitjor moment, a tenir més d’un 40 % de la plantilla infectada o confinada. L’Hospital d’Igualada forma part d’un dels dispositius del Consorci Sanitari de l’Anoia. El CSA és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut (60 %), l’Ajuntament d’Igualada (30 %) i el Consell Comarcal de l’Anoia (10 %). Dona assistència a la població de l’Anoia i Santa Coloma de Queralt, cosa que representa més de 100.000 habitants.

Iniciatives blanc-i-blaves

La donació de diners dels jugadors del RCD Espanyol és una més de les moltes iniciatives que està tenint el club blanc-i-blau. A aquesta aportació monetària cal afegir-hi la campanya “PericosDesdeCasa” amb la participació de personatges famosos com Dani Ballart, Roberto Martínez o Manel Lucas, les trucades fetes per jugadors com David López als socis més veterans o la iniciativa solidària d’acompanyament i ajut entre els socis i seguidors de l’Espanyol.