Després de cancel·lar l’edició de l’any passat com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, Fira de Barcelona tornarà a acollir una altra edició de B-Travel, el saló especialitzat en turisme d’experiències. L’esdeveniment, que tindrà lloc de l’11 al 13 de juny al Palau 8 del recinte de Montjuïc, tindrà la participació de més de 50 expositors. Hi seran presents pràcticament totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol amb l’objectiu de fomentar el turisme de proximitat i contribuir a la reactivació del sector. De fet només entre un 20-25 % dels expositors seran internacionals.

El saló, segons Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, suposarà l’obertura de l’activitat presencial al públic general (fins ara els esdeveniments que s’havien celebrat s’adreçaven a professionals). Creu que això és un signe de recuperació després de la crisi sanitària i econòmica.

El saló, que tindrà un format reduït per adaptar-se a les circumstàncies actuals, també tindrà la presència de l’Agència Catalana de Turisme, els organismes de turisme de les quatre províncies catalanes i una vintena d’agències de viatges, a més d’empreses líders en el sector, com Vueling o Renfe. Així mateix, hi haurà representació d’algunes destinacions turístiques internacionals, com Indonèsia o la ciutat de Zagreb (Croàcia).

Descomptes de fins a 100 €

Els primers 350 visitants que reservin les seves vacances en el marc de B-Travel obtindran un descompte de 100 € en el preu del viatge. L’esdeveniment, a més, oferirà altres bonificacions i descomptes, amb l’objectiu de fomentar les contractacions directes durant els tres dies del saló.

Mesures de la covid

Per garantir la seguretat de visitants i expositors, Fira de Barcelona aplicarà el protocol de prevenció de la covid-19 que ha desenvolupat conjuntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona. El recinte disposarà d’un sistema automàtic de control de l’aforament (el màxim permès serà de 3.483 persones), així com de ventilació i climatització. A més, es diferenciaran les vies d’entrada i de sortida i es prendrà la temperatura als assistents, entre altres mesures.