hotel barcelona

A poc a poc es va concretant la reactivació econòmica de Barcelona i el retorn dels turistes a la ciutat. Des que va començar juny, ara fa menys d’una setmana, ja han reobert a la ciutat 17 hotels. En total n’hi ha 180 funcionant amb normalitat, un 41 % del cens de la ciutat, segons dades del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Hotel Claris

Ocupació mitjana dels hotels del 30 %

Actualment hi ha unes 10.000 persones dormint a hotels de la ciutat, això representa que els establiments tenen una ocupació mitjana del 30 % (el primer trimestre del 2021 va ser del 21 %). La xifra és sensiblement superior a la de fa un parell de setmanes, però encara queda molt lluny del que seria normal en aquestes dates. Els mesos de maig i juny del 2019 hi havia 63.000 persones als hotels de Barcelona.

Recuperen el viatge a Barcelona

Bona part d’aquests turistes han pogut venir, finalment, a Barcelona. La pandèmia els va “fer anul·lar el viatge l’any passa, i ara l’hem recuperat “, ens expliquen.

D’altres admeten que “amb la situació epidemiològica millor” han triat la ciutat perquè “era la primera opció prevista” d’entre diverses destinacions.

Previsions “dolentes” per a l’estiu

Tot i que les reserves indiquen una millora per aquest mes de juny, les previsions per a la campanya d’estiu continuen sent “dolentes”, segons el Gremi d’Hotels. Reconeixen que aquest serà millor que l’estiu del 2020, però que els establiments encara estan lluny de les xifres que podrien indicar l’inici de la recuperació del sector i, més encara, del que serien normals en aquesta època de l’any a Barcelona.