Amb l’inici de la vacunació de la franja d’edat entre els 45 i els 49 anys, els grans centres de vacunació com el de la Fira de Montjuïc es plantegen accelerar el ritme d’administració de dosis. Aquest dijous s’hi arribarà a les 9.000 diàries i es vol que aquesta sigui la “velocitat de creuer” en els propers dies.

Vacunar el baby-boom

La franja d’edat que ara es comença a vacunar és la més nombrosa de totes les que s’han vacunat fins ara. Segons dades de la Generalitat, a Catalunya van néixer 650.000 persones entre el 1972 i el 1976.

Per aquest motiu els grans centres de vacunació volen prémer l’accelerador. Per poder fer-ho, no només necessiten que arribin les dosis que calen, també que l’Administració contracti els professionals necessaris per poder administrar-les.

En el cas de la Fira, ara mateix, el seu sostre de vacunació està establert en 12.000 vacunes diàries, però es va arribar a anunciar que podria administrar-ne fins a 120.000 a la setmana. En aquest sentit, arribar a la fita de les 9.000 vacunes diàries es trobaria dins de les previsions.

Abans d’hora

La majoria dels ciutadans entre els 45 i els 49 que aquest dijous s’han vacunat a la Fira han compartit espai amb la resta de col·lectius que encara estan rebent la seva dosi.

La majoria d’aquests nous vacunats s’han mostrat satisfets per la decisió d’avançar la vacunació a la seva franja d’edat i encara estan en espera que arribi l’altre vaccí monodosi, el de Janssen, que encara no s’està administrant.