Entrada de la Fira de Barcelona

(ACN) Fira de Barcelona ha presentat aquest dijous un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecta tota la plantilla, de prop de 400 treballadors. L’organització justifica la mesura per la impossibilitat de dur a terme la seva activitat firal per les restriccions decretades per fer front al coronavirus.

Per això, s’ha acordat amb el comitè d’empresa una reducció de jornada i de salaris fins al 31 de desembre, però amb caràcter variable, en funció de la reactivació dels esdeveniments. La reducció afecta aproximadament el 40 % de la jornada laboral, tot i que pot arribar al 55 %, i la mesura entrarà en vigor aquest divendres, 1 de maig.

En un comunicat, Fira de Barcelona ha assegurat que treballa en possibles formats nous de fires i congressos, que poden combinar la part presencial amb la virtual, i que està reorganitzant el seu calendari firal amb l’objectiu de concentrar-lo en l’últim quadrimestre de l’any, tan aviat com les condicions ho facin possible. Això implica repensar esdeveniments inicialment previstos per als propers mesos com el B-Travel, la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW) i el Bizbarcelona.