Aquest dimarts ha estat el segon dia de la fase 1 en què les terrasses de la ciutat han pogut obrir (amb un 50 % d’aforament). Un dels punts on hi ha hagut més demanda de taules ha estat la plaça del Sol, al barri de Gràcia. Aquí, alguns restauradors han explicat a betevé que “hi ha molta gent al carrer” que busca lloc per seure i diuen que això en certs moments els genera angoixa.

David Gandoll, responsable d’un dels bars de la plaça, explica que aquest dilluns, per exemple, es van produir aglomeracions a última hora de la tarda. Molta gent va comprar beguda i va seure al terra en petits grups. Creu que és “injust” que això passi, quan els bars han de complir fil per randa la normativa i les distàncies de seguretat.

L’Ajuntament, però, nega que es produïssin aglomeracions ja que cap dels grups superava les 10 persones. Tot i això, explica que la Guàrdia Urbana es va desplaçar fins a la plaça i va confirmar que tot era correcte. Aquest dimarts, també ho ha fet.

 

Al mateix barri de Gràcia, però, la imatge és molt diferent en altres punts com la plaça de la Virreina, on no hi ha cap terrassa oberta encara.

Inspeccions de la Guàrdia Urbana

Des de dilluns la policia s’encarrega, entre altres coses, de vigilar que els restauradors compleixen la normativa. Això ha obligat alguns bars a fer canvis en la distribució de taules a les terrasses. A l’avinguda de Vallcarca, per exemple, el Bar Luis va haver de retirar una taula perquè la policia li ho va demanar. Molt a prop, al bar La Palmera, el seu propietari, Antonio Díaz, es queixa del tracte que va rebre per part dels agents. En el seu cas va haver de retirar dues taules (de quatre) i acusa la Guàrdia Urbana de manca de sensibilitat. Explica que els autònoms ho estan passant molt malament durant aquesta crisi i que ningú no s’ha preocupat per ells.

L’Ajuntament explica que en general els bars i restaurants estan complint les mesures. No hi ha dades específiques sobre les inspeccions al sector de la restauració, però en el conjunt de comerços i bars i restaurants, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han aixecat 210 actes d’inspecció i han fet 868 avisos a Barcelona des de l’inici de l’estat d’alarma.