L’inici de la fase 1 a Barcelona no ha aturat les manifestacions al carrer. Un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Gràcia per protestar contra la gestió del Govern espanyol en la crisi del coronavirus. A diferència de la setmana passada, aquest dimarts la concentració s’ha produït sense incidents.

La protesta l’ha convocada a través de les xarxes el moviment La Vida Abans que el Capital i ha rebut el suport de formacions com la CUP, Arran o Endavant. De fet, hi ha participat el diputat dels anticapitalistes al Parlament Carles Riera. La concentració s’ha allargat uns 15 minuts, respectant la distància de seguretat, i ha acabat sense tensió amb la policia.

protesta gràcia coronavirus
Un centenar de manifestants aixequen pancartes a la plaça de la Vila de Gràcia

Si la setmana passada la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra va frustrar una protesta, aquest cop només s’hi han vist una patrulla i agents de la Guàrdia Urbana. A banda de Gràcia, la concentració s’ha replicat a altres punts de la ciutat, com el Guinardó o les Corts. Reclamen, entre d’altres, una sanitat 100 % pública, que es prohibeixin els desnonaments i es regulin els lloguers i connexió universal a internet.