El bar Luis, ara conegut com a Punt de Trobada Cafeteria Luis, de l’avinguda de Vallcarca, 16, podria desaparèixer. A final de mes se li acaba el contracte de lloguer i la propietat del local no l’hi vol renovar. Ara, juntament amb el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, han començat una campanya per visibilitzar la situació, pressionar la propietat i començar una negociació amb l’objectiu que el Luis es pugui quedar al barri.

Campanya per donar suport al bar

El Luis Vázquez fa 22 anys que regenta l’establiment de l’avinguda de Vallcarca, 16. A final d’aquest mes se li acaba el contracte i la propietat ja li ha comunicat que no l’hi volen renovar. Ell voldria seguir com fins ara, per això demana “que l’amo renovi el contracte, un temps prudencial, 10 anys o així”. Ara, s’ha posat en contacte amb el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca per rebre assessorament i suport. Aquest grup de veïns, de la mateixa manera que fan amb els habitatges, es proposa com a mediador. “Fer veure que no és tan fàcil fer fora un veí del barri i que no es poden perpetuar aquestes dinàmiques en un barri com aquest, que som gent humil. No volem que el Luis marxi del barri” explica l’Alberto, del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca.

La comunitat de veïns, contrària al bar

Tot i aquest suport veïnal, la comunitat de veïns de l’edifici on està el bar opinen de diferent manera. De fet, han demanat a la propietat del local que no li renovi el contracte al Luis, ja que asseguren que l’establiment genera molèsties.

D’altra banda, altres veïns del barri s’han sumat a la campanya que ha engegat el Sindicat d’Habitatge per visibilitzar la situació del Luis. L’objectiu és mantenir el teixit veïnal i comercial del barri i, per això, que a finals d’aquest mes d’octubre, el Luis no hagi d’abaixar la persiana.