Elsa Artadi

La líder de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, ha proposat que l’Ajuntament augmenti el deute municipal en un mínim de 500 M € addicionals perquè el pressupost del 2021 sigui “de recuperació econòmica i social” després de la crisi del coronavirus. “És l’hora que el risc recaigui sobre la institució i no la ciutadania”, ha dit Artadi, que ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona té la capacitat d’endeutar-se “sense posar en risc la solvència”.

Junts per Catalunya portarà a debat la petició al ple d’aquest divendres en una proposta que demana activar els mecanismes perquè l’Ajuntament pugui “ampliar significativament” la capacitat d’endeutament (depèn de l’Estat) per als comptes d’aquest any i, si no és possible, per al 2021. Pel que fa al pressupost del 2020, que s’ha de refer, Artadi planteja mobilitzar 400 M € provinents dels estalvis municipals, la reprogramació d’inversions i l’estalvi de despesa, en la línia del que ja ha anunciat el govern.

En la proposta, JxC també exigeix al Govern espanyol que permeti als ajuntaments poder gastar els superàvits d’anys anteriors per afrontar la caiguda d’ingressos pel coronavirus a les arques municipals. “No entenem que després de 10 setmanes des de l’inici de la crisi sanitària encara no s’hagi autoritzat fer-ho”, ha denunciat Artadi.