Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar el 15 d'abril de 2020

El sindicat USO exigeix que les morts per coronavirus es considerin accidents laborals per a tots els treballadors i no només per als del sector sanitari, tal com ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres. En un comunicat, considera “positiva aquesta mesura”, però reclama que es faci extensiva a la resta de treballadors que hagin perdut la vida per la mateixa causa. De fet, el sindicat informa que ja ha registrat dues peticions davant del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions en aquest sentit.

“Entenem que tindria un cost enorme per a la Seguretat Social, especialment per a les mútues, però considerem que la resta de treballadors que estan i han estat en primera línia i s’han contagiat i han mort desenvolupant la seva feina mereixen també aquest reconeixement“, ha assegurat la secretària d’Acció Sindical i Salut Laboral d’USO, Sara Garcia. La representant sindical considera que “no s’han de discriminar els altres treballadors que s’han tornat essencials i sense els quals no hauria estat possible complir amb l’estat d’alarma”.

No obstant això, Garcia també reconeix que “els professionals sanitaris han desenvolupant, i ho segueixen fent, una feina extraordinària durant la pandèmia”. Però insisteix que “tots aquells que han perdut la vida per la covid-19 per seguir fent la seva labor mereixen el mateix“.