El 080 Barcelona Fashion torna a trepitjar passarel·la, però un any més ho fa en un format virtual, sense públic i amb desfilades enregistrades. Hi participen 22 firmes vinculades amb Barcelona, que al llarg de cinc dies presenten col·leccions, amb eixos comuns com la sostenibilitat, els teixits orgànics i la producció local.

En aquesta edició, l’escenari és l’Espai XC, obra de l’escultor Xavier Corberó, a Esplugues de Llobregat. L’espai arquitectònic, com ja va passar el 2020 al Recinte Modernista de Sant Pau o el 2021 a La Pedrera, és còmplice dels dissenys que una vintena de marques presenten per a un públic virtual. Les desfilades es poden seguir a 080 TV, una plataforma que, segons Constan Hernández, fundador de la marca Is Coming, els ha permès arribar a més gent. Han presentant la col·lecció “La Colonial”, amb vestits i complements acolorits i amb joc de textures. Els vídeos de desfilades es comparteixen als mercats internacionals i permeten exportar les seves col·leccions arreu del món.

Desfilada Paloma Wool 080 Barcelona Fashion

Color i art es conjuguen a la col·lecció de Paloma Wool

Els primers dissenys que han pujat a la passarel·la virtual han estat els de Paloma Wool, una proposta de jerseis, vestits i complements tricot. Fugint de la producció en cadena, són fets de manera gairebé artesanal, amb la complicitat de l’art i les matèries primeres orgàniques. La creadora assegura que el verd és un color imprescindible i que el títol “Eternal Loop” fa referència que tot està connectat, com els fils de les peces que ha presentat a la perfomance d’obertura del 080 Barcelona Fashion.

Desfilada Eñaut 080 Barcelona Fashion

Compromesos amb la sostenibilitat

A banda de la virtualitat, aquest any també recuperen un altre principi que ha guiat les darreres edicions: el compromís amb la sostenibilitat. La col·lecció que ha presentat aquesta tarda el dissenyador Eñaut és una reflexió sobre la petjada que deixa la mateixa natura i el “flysch”, els estrats de les roques a la costa cantàbrica.

L’ha anomenada “Bost”, “cinc” en euskera. Hi predomina el negre i segueix jugant amb sostenibilitat i minimalisme, combinant volums i materials orgànics amb altres sintètics com polièster reciclat.