passaport covid

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha confirmat que el govern està estudiant implantar el passaport covid en activitats com la restauració, els gimnasos o els espais culturals, si s’incrementen els contagis. Salut veu amb “preocupació” la situació dels països de l’entorn com el Regne Unit o França, on han repuntat els casos a causa de la variant delta plus. A més, Cabezas reconeix que a Catalunya també hi ha un “petit repunt de casos” i que, per tot plegat, estan explorant “altres estratègies” per controlar la transmissió del virus, “evitant al màxim les restriccions”.

Actualment, a Catalunya hi ha 9 casos de la variant delta plus, que s’han detectat entre setembre i octubre.

Quan s’ampliaria l’ús del passaport covid?

La secretària de Salut Pública ha explicat que un dels barems que es podrien tenir en compte per ampliar l’aplicació del passaport de la covid és superar el centenar de persones ingressades a les UCI o els 300 ingressos hospitalaris. “El conseller sempre ha parlat de més de 100 persones a les unitats de crítics, ara estem per sota, però cal veure quin efecte ha tingut el cap de setmana”, ha especificat Cabezas.

El Comitè Científic Assessor, a favor de la mesura

Cabezas ha confirmat que el Comitè Científic Assessor de la Covid està estudiant aquesta possibilitat d’ampliar la obligatorietat del passaport de la covid si és necessari. “Esperarem a veure què ens diuen”, ha explicat. La presidenta del Comitè Científic, Magda Campins, però, ja va avançar aquest diumenge que són partidaris d’aquesta mesura. Defensa la implantació del certificat de la covid en altres àmbits, a banda de l’oci nocturn, on s’aplica actualment, per evitar restriccions més importants, com ara haver de tancar locals.

El passaport covid, sobre la taula del govern des de setembre

El Departament de Salut havia estudiat a mitjans de setembre implantar el passaport de la covid per accedir a determinades activitats. La conselleria, fins i tot, va demanar al Govern espanyol que ho estudiés, tot i que l’endemà mateix la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ho va desmentir i va assegurar que l’aplicació del certificat de la covid no estava sobre la taula.