080 bcn fashion desfilada

La 080 Barcelona Fashion ha arrencat aquest dilluns amb una edició totalment digital en un moment d'”inflexió” per al sector. La fira s’allargarà fins al 17 de setembre i vol projectar la moda a tots els públics i consolidar Barcelona i el conjunt de Catalunya com a “referents” a escala internacional.

“Aquesta edició té més vocació internacional que mai”, ha reconegut la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Muntsa Vilalta, en la inauguració oficial del certamen a través de la plataforma 080 TV.

El Recinte Modernista de Sant Pau es converteix en un plató de cinema on es graven les desfilades. Com que l’edició és únicament digital per la crisi del coronavirus i no permet públic, les càmeres oferiran imatges del “backstage” i el càsting. El públic pot veure les desfilades a través de les xarxes del certamen.

 

El format digital ajuda a la internacionalització

La directora creativa de Maite by Lola Casademunt, Maite Gassò, explica que aquesta edició tindrà molta repercussió en altres països. La digitalització de l’esdeveniment ha de permetre incrementar la projecció de la moda catalana i arribar a nous públics internacionals. “Aquest nou format ofereix un aforament molt més gran”, sosté el fundador i director creatiu d’Eñaut, Eñaut Barruetabeña Anparan. Alhora, altres dissenyadors asseguren que serà “un Instagram gegant”.

A la 080 hi participen una vintena de dissenyadors i marques, que mostraran les propostes creatives a través de les presentacions fetes a l’exterior i interior del conjunt arquitectònic de Sant Pau.