La Unitat Pegaso de la Guàrdia Civil, que opera des de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, ha detectat més d’una trentena de vols de dron no autoritzats durant l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. Des que va començar el confinament, ha identificat 12 pilots que han incomplert en 35 ocasions la normativa de seguretat aèria i la de seguretat ciutadana, per haver-se saltat el confinament.

Els infractors localitzats per la Guàrdia Civil no són els únics que aquests dies han sobrevolat Barcelona per captar imatges dels carrers i platges sense gent. Els Mossos d’Esquadra, que també van enregistrar la ciutat deserta, van identificar el mes d’abril un pilot que havia realitzat 36 vols il·legals durant el confinament.

Un pilot francès acumula 52 vols no autoritzats

La Guàrdia Civil ha localitzat a principis de maig el pilot d’un aparell de vol per control remot que havia fet nombrosos vols il·legals abans i durant el confinament. Es tracta d’un ciutadà francès i veí de Barcelona, operador professional de drons. Acumula 52 vols sense autorització d’Enaire, l’autoritat que gestiona l’espai aeri de Barcelona.

Se li imputen les infraccions d’incompliment de la prohibició de sobrevolar edificis i aglomeracions (abans que es decretés l’estat d’alarma), també de no disposar de plaques identificatives i de no coordinar-se amb la torre de control de l’aeroport de Barcelona ni de cap heliport proper.