Dissabte de molta activitat als Mercats de Barcelona. Les cues han estat la tònica habitual d’aquest dissabte, a les portes del sopar de Nadal. Els clients que han passat a recollir els seus encàrrecs s’han barrejat amb els compradors d’última hora. Entre els productes més demandats per uns i altres hi ha el marisc i els àpats més tradicionals d’aquestes dates: l’escudella, la carn d’olla i els canelons per Sant Esteve.

La inflació no afecta els menús nadalencs

Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) el preu de la cistella de la compra es manté molt similar al de 2022, amb màxims històrics. Tot i la inflació, els clients asseguren que han mantingut el menú nadalenc d’altres anys.

Els principals productes d’aquest Nadal

Mercabarna preveu distribuir 103.000 tones de producte, sobretot fresc, entre fruita i hortalissa, peix i marisc, carn i aviram, una xifra molt similar a la registrada el 2022. Des del Gremi de Majoristes del Peix expliquen que el corball d’aqüicultura i el salmó seran les estrelles de la taula de Nadal. Compartiran protagonisme amb les gambes llagostineres, els llamàntols i les boques congelades.

Pel que fa a les fruites, les més buscades seran la pinya, els fruits vermells i els cítrics. A les hortalisses, lideren la llista l’escudella, les escaroles i els enciams. Finalment, al sector carni, destaca la vedella, que baixa de preu, i la pularda.

Què vols saber del Nadal 2023?