El preu mitjà d’un allotjament turístic a Barcelona s’ha encarit un 13% aquest Nadal en comparació al 2022. Segons eBooking, ara mateix reservar una habitació a la nostra ciutat costa al voltant d’uns 127 euros, mentre que ara fa un any el preu se situava en els 112. Des del portal de reserves apunta que entre els motius que expliquen aquest encariment dels allotjaments turístics per la inflació i laugment de la demanda després de la pandèmia.

Més demanda i menys oferta d’allotjaments

El director d’eBooking, Toni Raurich, assegura que l’increment de preus dels allotjaments turístics ja va registrar-se a l’estiu, quan es van encarir més d’un 14%. Raurich explica aquesta pujada per dos motius. En primer lloc, per la restricció d’habitacions disponibles a Barcelona, tant hoteleres com d’apartaments turístics després del decret de la Generalitat per regular l’oferta. En segon lloc, Raurich, apunta a un increment de la demanda mundial. “Si conjuntament tenim menys habitacions disponibles i més demanda aquest preu continuarà pujant”, conclou el director d’eBooking.

Barcelona, una de les destinacions preferides

Dos de cada tres espanyols optaran per fer una escapada a una destinació nacional aquestes festes. La llista de destinacions preferides l’encapçala Madrid, seguida de Barcelona. En l’àmbit internacional, Londres, Porto, Andorra, Lisboa o Roma són les ciutats amb més demanda aquest Nadal.