Cues de fins a 15 minuts al centre comercial de Les Arenes per comprar un dècim de la loteria del Nen. La ‘pedra d’or’ que s’han afanyat a lluir com a talismà a l’administració de loteria aquest divendres ha estat l’objecte del desig de molts dels barcelonins que s’han acostat a aquesta administració a la recerca de la sort.

Després que aquest divendres s’han venut diversos dècims de la grossa a tres administracions barcelonines, molts han volgut aprofitar aquest cop de sort per fer-se amb les seves butlletes pel sorteig del 6 de gener, i evidentment, refregar-les a la pedra daurada de Les Arenes.

Sort o estadística?

Què ha motivat a aquests barcelonins a decidir de comprar més loteria a Les Arenes? Si hem de prendre una decisió, podem ajudar-nos de dos suports: l’estadística o la sort.

El primer és, sovint, el més precís i es basa en un càlcul matemàtic a partir del qual podem interpretar dades relacionades amb un mateix fet. El segon, en canvi, es basa en l’atzar i en un encadenament de successos fortuïts.

Alguns han decidit fiar-se de l’estadística, tot recordant que aquesta administració també va repartir un quart i un cinquè premi en la loteria de Nadal de l’any passat, així com un segon premi del sorteig del Nen el 2021. Altres, han fet menys càlculs i ho confien tot a l’atzar beneït per una pedra que, diu la propietat de l’administració, fa tres anys consecutius que els ha fet repartir sort.