(ACN/Redacció) Els sindicats d’Iberia han tornat a convocar vaga per protestar contra la pèrdua dels serveis de terra —”handling”— i el rebuig de l’aerolínia a gestionar-lo directament. Dos dies després de desconvocar una aturada inicialment prevista per Nadal, CCOO i UGT han tornat a anunciar aturades, ara per al 5, 6, 7 i 8 de gener. Iberia ha lamentat la nova convocatòria de vaga i ha dit en un comunicat que totes les propostes que ha fet fins ara per resoldre el conflicte es retiren i només es manté la subrogació del servei a les empreses guanyadores del concurs d’Aena.

CCOO i UGT admeten que en una reunió amb l’empresa i el Ministeri de Treball es va debatre la possibilitat que una companyia —fins i tot participada al 100 % per Iberia— gestionés l'”autohandling”, però afirmen que “no es va acabar de concretar res“. L’aerolínia, però, ha retirat la proposta arran de la nova vaga i ha exigit que es desconvoqui. També han insistit que la companyia no farà “autohandling” perquè suposaria “un important impacte en els seus comptes” i una “notable pèrdua de competitivitat”.

Iberia assegura que “no hi ha destrucció de l’ocupació”

Iberia reitera que amb les seves propostes tots els llocs de feina del serveis de terra actual estan garantits per la subrogació, per la qual cosa, diu “no hi ha destrucció de l’ocupació” i asseguren que les condicions salarials es mantindran. Els sindicats, però, han llançat la pilota a la teulada de la companyia, a qui acusen de mantenir una “posició immobilista“. “A partir d’ara tot el que passi serà responsabilitat seva”, han afegit.

L’aerolínia adverteix que una vaga durant els dies de Reis “només causarà enormes perjudicis” per als viatgers “que escullen aquestes dates per visitar la família”. La companyia ha fet una crida als sindicats a tornar “al camí de la responsabilitat” i argumenta que les aturades en aquests dies assenyalats “no contribuiran a millorar gens les condicions dels empleats subrogats“.