Directora de l'Hotel Catalonia Atenas de Barcelona a la recepció de l'establiment

(ACN) Els hotels barcelonins estan adoptant diverses mesures per reobrir el 25 de maig, coincidint amb l’entrada de la capital catalana a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus. Entre les adaptacions que estan duent a terme hi ha la instal·lació de mampares de metacrilat a la recepció, senyalitzacions a terra per marcar la distància de seguretat o els comandaments de televisor plastificats. Altres mesures són el “check-in” o registre a través del telèfon mòbil, els esmorzars a l’habitació o la neteja constant.

Dolors Hurtado, directora de l’Hotel Catalonia Atenas, remarca que el seu “client principal a Barcelona” és el turista i, per tant, “si les companyies aèries no comencen a operar” no poden viure només “del client nacional” o del de negocis. En aquest sentit, considera que “l’any està perdut” i l’obertura dels corredors només permetrà ocupacions entre el 20 i el 30 %. Sobre les mesures de seguretat, Hurtado destaca que “quan el client marxa” el personal de neteja “té molta cura amb les zones de l’habitació que es fan servir molt, com el comandament de la televisió, les manetes de les portes o el selector d’aire condicionat”. A més, assegura que “a l’habitació s’hi fa una neteja intensa i una desinfecció”.

Empleada de l'Hotel Catalonia Atenas netejant el pom d'una porta

Per la seva banda, Patricia Rodríguez, directora del Hotel Royal Passeig de Gràcia, considera que “la mobilitat de turistes ajudarà” i veu amb bons ulls “qualsevol mesura” en aquest sentit. La directora d’aquest establiment explica que els dos hotels de la cadena no tenen previst reprendre l’activitat com a mínim fins a mitjans de juny. Reconeix que els “agradaria poder reobrir llavors, però dependrà de si la demanda respon a les ofertes” que han fet. Rodríguez apunta que preveuen dur a terme una desinfecció intensiva als seus dos establiments abans de la reobertura, i intensificar la neteja de les habitacions. Explica que “després que marxi un hoste es desinfectarà amb ozó“.

Zones comunes tancades

Les zones comunes dels hotels hauran de romandre tancades durant tota la fase 1. Per aquest motiu espais com els gimnasos, les piscines o els restaurants no obriran dilluns. Dolors Hurtado explica que “en el cas dels àpats el que farem serà oferir als hostes una carta perquè demanin el que volen prendre i podran passar-ho a buscar ells mateixos o demanar que els ho portin a l’habitació”.

A l’Hotel Royal Passeig de Gràcia, a més, s’ha creat un paquet d’esmorzar que els clients també podran rebre a la seva habitació i que conté productes bàsics com cereals, fruita o làctics. La responsable d’aquest establiment assenyala que quan es recuperin les zones comunes s’implantaran limitacions d’aforament.

Igual que la resta d’hotels catalans, aquests establiments tenen aplicat un ERTO que afecta la major part de la plantilla. Asseguren que la previsió és que a mesura que les reserves es reactivin puguin anar tornant els empleats. En el cas de l’Hotel Catalonia Atenas, s’ha pogut reincorporar el 15 % de la plantilla.