(ACN) Fira de Barcelona acollirà la primera fira industrial europea del 2021 al setembre. Expoquimia, Eurosurfas i Equiplas són tres esdeveniments de referència del sector químic (del tractament de superfícies i del plàstic). Se celebraran al recinte firal de Gran Via amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica i abordar els reptes de la sostenibilitat, la digitalització i la transferència de tecnologia. Després d’un any de pandèmia, aquests salons preveuen registrar una participació de més de 600 expositors directes. Expoquimia i Eurosurfas tindran lloc del dimarts 14 al divendres 17 de setembre, mentre que Equiplast s’allargarà fins al dissabte 18. La trobada sobre indústria 4.0 “Industry From Needs to Solutions” se celebrarà conjuntament a aquests tres salons.

Fires referents del sector industrial


L’edició d’enguany posarà el focus en la digitalització, la transferència de tecnologia, l’economia circular i la sostenibilitat, els grans desafiaments presents i el futur d’aquests tres sectors. Així mateix, els esdeveniments oferiran als visitants la possibilitat de conèixer els últims avançaments i innovacions desenvolupats per les empreses en l’espai Smart Chemistry, Smart Future. Els assistents també podran veure com funciona una planta de reciclatge de plàstics o saber quines són les últimes tendències en el sector de l’automoció.

“La fira donarà impuls a una indústria fonamental per a la nostra economia i clau per al desenvolupament sostenible del planeta”, ha assegurat el president d’Expoquimia i de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), Carles Navarro.

Així mateix, el president d’Equiplast, Bernd Roegele, ha afirmat que aquest esdeveniment “posarà de manifest el compromís del sector dels plàstics amb el medi ambient, aportant solucions per minimitzar l’impacte de la seva activitat”.

Amb la millora dels indicadors sanitaris i l’avanç de la campanya de vacunació, la Fira a poc a poc recupera l’activitat aquest 2021. El primer gran esdeveniment presencial és el congrés Advanced Factories, que se celebrarà del 8 al 10 de juny. Posteriorment, arribarà el Mobile World Congress (entre el 28 de juny i l’1 de juliol). Tot i els dubtes que s’han generat a causa de les baixes d’alguns expositorsel director ha refermat reiteradament el compromís amb la celebració del MWC aquest 2021.