John Hoffmann MWC

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, ha refermat el compromís amb el Mobile World Congress que s’ha de celebrar a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol. En una carta oberta publicada a la “newsletter” del congrés, afirma que “no només soc optimista respecte al futur, sinó que em fa molta il·lusió reunir el nostre ecosistema al MWC21”.

Hoffman admet que “no tothom podrà assistir al congrés de forma presencial, però això està bé així”. Explica que la cita d’aquest any ja s’ha dissenyat tenint en compte el context de pandèmia i que, per tant, es complementaran les presentacions i activitats al recinte firal amb una programació virtual.

S’hi esperen 40.000 assistents

En la mateixa “newsletter”, GSMA apunta que espera més de 40.000 assistents d’arreu del món al congrés de telefonia. La carta arriba l’endemà que l’organització fes públic un acord amb el Govern espanyol perquè tots els participants en el congrés de telefonia, ja siguin congressistes, expositors o patrocinadors, puguin viatjar a Barcelona independentment de les restriccions anticovid que hi hagi vigents en aquell moment.

Queden tres mesos per al Mobile World Congress, i en les darreres setmanes s’han succeït les baixes d’algunes de les empreses principals del sector. Ericsson va obrir la caixa dels trons, en anunciar que no vindria “per responsabilitat amb la salut” dels seus treballadors, i al darrere s’hi han sumat altres multinacionals, com Nokia, Sony, LG, Facebook o Google.

És en aquest context que s’emmarca la carta publicada aquest dijous per Hoffman. El conseller delegat hi desgrana els temes principals que centraran l’edició d’aquest any i subratlla que la pandèmia del coronavirus l’ha fet més vigent que mai perquè “ens ha acostat a tots, com a mínim d’una forma virtual”. Destaca que tenir internet al mòbil “ens ha permès treballar, estar en contacte amb els amics i mantenir-nos connectats com no ho havíem estat mai abans”.

Collboni: “És una bona notícia”

Des de l’Ajuntament s’ha acollit la confirmació del Mobile amb alegria. Consideren la cita com a cabdal per tornar engegar l’agenda de fires i congressos a la ciutat i que, de retruc, es reactivi l’economia local. “Celebrem la determinació de la GSMA i de John Hoffman de celebrar enguany l’edició del Mobile, que segurament serà diferent de les que hem conegut pel que fa al nombre d’assistents i el format. Però és molt important que la ciutat de Barcelona es torni a posar en marxa, que enviï al món de que l’activitat econòmica, social, cultural, torna a la normalitat”, afirma Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, que també destaca totes les mesures anticovid que ha dissenyat l’organització per fer de l’esdeveniment un lloc segur.