presentació congrés Advanced Future

Amb la millora dels indicadors sanitaris i l’avanç de la campanya de vacunació la ciutat a poc a poc recupera l’activitat. Per exemple, el sector de les fires i congressos.

El primer gran esdeveniment presencial és el congrés Advanced Factories, que se celebrarà del 8 al 10 de juny, d’aquí a menys d’un mes, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Es tracta del major esdeveniment de l’estat sobre automatització i robòtica en el sector industrial. Entre les activitats programades hi ha trobades amb empreses emergents, rutes tecnològiques o un espai de cerca de feina per a estudiants d’últim curs de disciplines relacionades amb la tecnologia en l’àmbit de la indústria. La fira tindrà més de 200 expositors que presentaran uns 500 projectes innovadors.

Targetes de visita virtuals

Aquest dimarts els organitzadors han explicat tots els protocols i mesures sanitàries que tenen previst aplicar perquè aquesta fira sigui un espai segur. A banda de l’ús de mascaretes i fomentar la neteja de mans, també hi haurà control d’aforaments i sistemes de renovació de l’aire. A més, s’ha posat en marxa una app que, entre altres coses, permet intercanviar les dades professionals sense intercanviar targetes de visita.

Però tot i les mesures sanitàries, els organitzadors ja hi esperen una participació entre un 35 i un 40 % inferior a l’última edició del congrés, que es va celebrar el 2019, quan hi van acudir 17.000 congressistes, que van deixar un impacte econòmic de 30 milions d’euros a la ciutat. Per a l’edició d’aquest 2021 ja hi ha 8.000 inscrits.

Formació en impressió 3D

Entre les novetats de l’edició del 2021, que és la cinquena, destaca la realització de tres seminaris sobre impressió en 3D. Segons els organitzadors del congrés, es tracta d’una tecnologia força estesa en les indústries de l’estat, però falta personal format per utilitzar-la. En l’edició d’enguany, a més, es convidarà a participar-hi el sector industrial de Galícia, que aquest 2021 ha estat proclamada regió industrial europea de l’any.

Durant la presentació de l’Advanced Factories, el president, Salvador Giró, ha destacat que la pandèmia ha accelerat el procés de digitalització de moltes indústries. “Hem avançat en un any més del que havíem avançat en cinc anys“, ha comentat. L’exemple més evident, ha dit, és el teletreball.

Fires amb formats diversos

La gran fira per excel·lència que espera la ciutat és el Mobile World Congress, que esta previst celebrar entre el 28 de juny i l’1 de juliol. Tot i els dubtes que s’han generat a causa de les baixes d’alguns expositors, el director ha refermat reiteradament el compromís amb la celebració del MWC aquest 2021.

A banda de l’Advanced Factories i el Mobile World Congress, els promotors de fires i congressos a la ciutat han optat per solucions diverses davant la incertesa que genera la pandèmia mundial. Mentre que el Saló de l’Ensenyament va cancel·lar la cita, d’altres com l’ISE o el saló de l’automòbil han canviat de format i alternat la presencialitat amb les activitats virtuals. L’Alimentaria, en canvi, és dels que ha optat per ajornar la cita fins al 2022 mentre que el Fòrum Gastronòmic Barcelona aposta per celebrar-se presencialment a l’octubre.