Fira SIL 2019

El Saló Internacional de Logística (SIL) ha inaugurat aquest dimecres 21a edició, centrada en la digitalització i la sostenibilitat. Enguany la fira obre amb un augment del 10 % d’empreses participants, 710 en total. D’aquestes, un 40% són internacionals, procedents de 43 països diferents.

Aposta pel medi ambient i la transformació digital

Segons Pere Navarro, director del SIL i delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, els grans reptes que ha d’afrontar el sector són, d’una banda la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient; i, de l’altra, la transformació digital, que li permeti adaptar-se a les exigències de les noves tecnologies i donar resposta a les necessitats de la indústria. Els visitants a la fira hi trobaran vehicles, motos i carretons elèctrics pensats per a les entregues. També patinets orientats a fer els darrers 150 metres abans d’arribar al punt d’entrega.

El SIL també acollirà una zona d’empreses emergents que acolliran solucions sostenibles. Pel que fa a la transformació digital, l’estand del Consorci de la Zona Franca acollirà una part dedicada a la realitat virtual. En l’edició anterior aquest certamen va posar l’accent en l’aplicació de la tecnologia 4.0 a la producció, el transport i la distribució.

 

fira SIL 2019

Set congressos en tres dies

La fira acollirà el primer Congrés Mundial de Zones Franques del món i l’InTrade Summit BCN, la Cimera Internacional del Comerç Internacional. A banda, s’hi celebraran cinc congressos més d’un sector que representa el 8 % del PIB espanyol. El Palau 8 de la Fira de Barcelona acollirà el Saló Internacional de Logística fins divendres, dia 28 de juny.