Autoritats cancel·lació Mobile

El Mobile World Congress (MWC) se seguirà celebrant a Barcelona, com a mínim, fins al 2024. Això és un any més del que estava previst fins ara en el contracte, que expirava el 2023. L’empresa organitzadora del congrés, la GSMA, i Fira de Barcelona han acordat prorrogar-lo per compensar la cancel·lació de l’edició d’enguany, arran de la crisi del coronavirus.

Aquest acord, en què també han participat la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el de l’Hospitalet de Llobregat i la Fundació Mobile World Capital, podria facilitar l’entesa entre totes les parts per veure com es reparteixen les pèrdues ocasionades per la cancel·lació d’aquest any i que han generat reclamacions, sobretot per part de sectors com l’hostaleria i la restauració. L’allargament del contracte és també una bona notícia per a Fira de Barcelona, ja que un terç dels seus ingressos provenen del congrés de telefonia mòbil.

Al marge d’aquesta renovació puntual per les circumstàncies actuals, les institucions locals segueixen treballant per mirar d’aconseguir que el MWC allargui encara més el compromís amb la ciutat de Barcelona. En aquest cas, però, les negociacions es preveuen més llargues i complicades.

El Mobile World Congress se celebra a Barcelona des del 2006 i ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment de referència per al sector de les telecomunicacions. En l’última edició, l’any 2019, va arribar a assolir una xifra rècord de 109.000 visitants. L’Ajuntament de Barcelona considera que l’acord envia un senyal molt clar i contundent de confiança dels operadors internacionals en la capital catalana. L’any vinent, el 2021, el congrés se celebrarà de l’1 al 4 de març.