Les terrasses del Port Olímpic han tornat a obrir aquest dimecres. En general, però, la imatge del primer dia ha estat força desoladora. La majoria dels restaurants no han aixecat la persiana i els que ho han fet, tot i tenir-ho tot a punt seguint les mesures aconsellades arran de la crisi del coronavirus, no han rebut gaires clients. Segons asseguren els propietaris, la manca de turisme s’està fent notar. “Tot i que tenim clients habituals de Barcelona, en aquesta zona atenem molts turistes. Ara no hi són, per tant si no venen els barcelonins no ens en sortirem”, explica una empleada.

Rebaixa del 50 % del preu del lloguer als locals del Port Olímpic

L’Ajuntament, que pren el relleu a la Generalitat quant a la gestió d’aquesta zona d’oci, ha fet una crida als barcelonins perquè retornin al port. El consistori també s’ha compromès a ajudar els locals rebaixant-los el lloguer en un 50 %, una mesura que aplicarà fins a finals d’any. El tinent d’alcalde d’Economia i Treball, Jaume Collboni, ha explicat que l’objectiu d’aquesta mesura és “facilitar la continuïtat de l’activitat i salvar empreses i llocs de treball”. L’acord per al canvi de gestió es va tancar el desembre del 2019 i s’ha fet efectiu ara.

Amb aquest canvi també es preveu un canvi d’usos al moll de Mestral, on fins ara hi havia locals d’oci nocturn que ja no tornaran a obrir després de l’aturada pel confinament. En aquest espai està previst que s’hi ubiquin activitats relacionades amb la nàutica. La previsió és que durant el 2020 s’inverteixin tres milions d’euros al Port Olímpic.