La reducció del turisme i dels viatges de negocis pel coronavirus han provocat que el sector de l’hostaleria hagi de buscar solucions per fer front a les pèrdues econòmiques. El tancament de bars i restaurants, inclosos els dels hotels, tenen una excepció: pots menjar-hi si ets client de l’allotjament. Alguns establiments han decidit aferrar-se a aquesta opció i fan ofertes que inclouen allotjament i restauració.

En aquest context, els hotels que ofereixen habitacions per hores han estat uns dels grans beneficiats. Segons la plataforma ByHours, que permet reservar estades reduïdes als hotels, les reserves al mes de setembre van créixer un 62 % respecte a les mateixes dades de l’any passat. A l’octubre la xifra ha superat el 70 %. En aquest sector també han detectat que molts establiments, que fins ara no oferien aquest tipus de servei, ara tenen l’opció de reservar microestades.

“Hem de pensar que ciutats com Barcelona poden estar al 20 % d’ocupació. Això suposa que tots aquells hotels que fins ara no tenien habitacions lliures i ara les tenen, comencin a buscar una manera diferent de vendre. Per això, molt hotels han començat a vendre per hores.”

Així ho afirma el conseller delegat i fundador de ByHours, Christian Rodríguez, que també comenta que en molts casos aquestes habitacions serveixen per treballar o assistir a reunions telemàtiques. A més, molts clients també hi van per viure experiències, com per exemple anar a un spa, o simplement per desconnectar. Molts allotjaments també han aprofitat per permetre reservar estades d’unes hores a canvi de dinar al restaurant de l’hotel.

En el cas de l’hotel Eurostars Grand Marina de Barcelona, fins al 22 de novembre, fan una promoció que inclou un sopar i allotjament per a dues persones a un preu reduït. En aquest cas, però, durant tota la nit. D’aquesta manera s’han volgut apropar a un públic més local.

Hotels oberts a Barcelona: 124 de 438

En tot cas, aquest és un moment complicat per a tot el sector. La majoria d’hotels barcelonins que encara continuen oberts han vist com es reduïa l’ocupació considerablement. L’Hotel Continental Palacete n’és un exemple. En els darrers mesos l’ocupació es troba sobre el 50 %. Una situació que també repercuteix en els treballadors.

“En aquest moment estem un 15 % de la plantilla total. És una situació complicada perquè som com una família i em sap molt de greu.”

Són paraules de Josep Maria Malagarriga, propietari Hotel Continental Palacete. Malagarriga té dos hotels, un està totalment tancat des de fa mesos. Actualment, a Barcelona només continuen oberts 124 dels 438 hotels que hi ha a tota la ciutat.

Comparteix a: