Rètol d'un hotel

Només un 28 % dels hotels de la ciutat estan oberts, segons les dades del Gremi d’Hotels de Barcelona, que preveu que els propers mesos la situació s’agreugi. En un comunicat fet públic aquest divendres, calculen que fins a finals de desembre hauran tancat entre 8 i 15 establiments hotelers més per l’activitat “pràcticament nul·la des del març”, quan es va declarar el primer estat d’alarma pel coronavirus.

En total, a Barcelona hi ha 124 hotels en funcionament d’un total de 438. Si es compta per habitacions, en són 14.000, que representen el 35 % de les que hi ha a la ciutat. Segons les dades del Gremi, després del desconfinament van tornar a obrir 160 establiments en el conjunt de la ciutat. Tot i això, 36 han decidit tornar a tancar.

Situació “dramàtica”

Des del Gremi qualifiquen de “dramàtica” la situació i lamenten la “manca de resposta de les administracions”. Reclamen “mesures pal·liatives necessàries” per poder “equilibrar l’impacte” de la pandèmia i, especialment, les restriccions que ha imposat la Generalitat, que prohibeixen obrir al públic els establiments, excepte per vendre comandes per emportar-se.

Quan es van aprovar les restriccions, els hotelers ja van alertar d’una caiguda de les reserves. Això en un context en què ja havien demanat un pla de rescat, després que a l’agost l’ocupació a la ciutat se situés entre el 10 i el 12 %.