La darrera protesta contra les mesures anticovid ha tacat la plaça de Sant Jaume i el Palau de la Generalitat de vermell. Cap a les 11 h del matí, d’aquest diumenge, un grup d’unes vuit persones, segons Mossos d’Esquadra, han desplegat una pancarta a la plaça de Sant Jaume a favor de l’hostaleria i en contra de les mesures aplicades per reduir els contagis de coronavirus. La reivindicació ha anat acompanyada, segons fonts policials, del llançament d’ous plens de pintura vermella contra la façana principal del Palau de la Generalitat. Poc després dels fets s’han activat els serveis de neteja. que han treballat per eliminar la pintura del terra i de part de l’edifici.

Quatre persones denunciades penalment

Els Mossos d’Esquadra que custodien l’edifici han identificat i denunciat quatre persones i els han obert diligències penals. Segons han informat a betevé, se’ls acusa d’implicació en un “delicte contra el deslluïment de bens immobles de valor patrimonial”, han afirmat.

El Gremi de Restauració condemna l’acció

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha condemnat el que ha considerat com “acte vandàlic” contra el Palau de la Generalitat. Assegura que “la violència no representa les demandes legítimes del sector de la restauració”.

Més protecció als edificis del govern

Arran d’aquesta acció, la Conselleria d’Interior ha anunciat que “augmentarà encara més” la protecció als edificis del govern, segons han informat fonts del departament a Europa Press.  Així ho han acordat en una reunió aquest diumenge el conseller d’Interior, Miquel Sàmper; el director general de la policia catalana, Pere Ferrer; i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent.