Sagrada Família

Tres alts càrrecs de l’Ajuntament i la Generalitat van assistir com a públic a la polèmica missa de la Sagrada Família, segons ha confirmat l’Arquebisbat de Barcelona. De l’Ajuntament hi van assistir el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, a títol personal, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali. Pel que fa a la Generalitat hi va anar Xavier Bernadí Gil, director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

Paral·lelament, tant membres del govern català com del consistori municipal han fet declaracions aquest cap de setmana criticant la celebració d’aquesta beatificació, on hi van assistir unes 600 persones. El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut Alba Vergés, s’han mostrat molestos amb la celebració de l’acte. I el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha estat molt crític amb la beatificació i ha assegurat al programa de RAC1 ‘Via lliure’ que el consistori municipal no tenia coneixement que es faria aquest acte.

Sagrada Família

Finalment, l’Ajuntament ha confirmat l’assistència de dos càrrecs municipals. En un comunicat ha fet explicat que Albert Batlle, que és encarregat de gestionar la participació del consistori al Procicat, hi va assistir com a convidat de l’Arquebisbat de Barcelona i que Khalid Ghali és present a tots els actes de caràcter religiós on el conviden. En el text, el consistori puntualitza que qui decideix si es pot fer un acte o no és el govern català: “La possibilitat de celebració d’actes les marca la Generalitat, així com les condicions en què es duen a terme i els aforaments, sense establir límits ni topalls.”

Per altra banda, el regidor de Junts per Catalunya, Jordi Martí, ha criticat la falta de coordinació del consistori.