ampliacio terrasses 2021 barcelona

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha criticat en un comunicat aquest dimecres que l’Ajuntament hagi prorrogat fins al desembre del 2021 l’ampliació de les terrasses per la crisi del coronavirus. La FAVB assegura que aquestes mesures han agreujat “les problemàtiques ja existents en molts carrers de la ciutat de Barcelona, en concret en espais ja massificats”.

La FAVB assegura que la reobertura “descontrolada” de les terrasses “s’ha demostrat contrària a les recomanacions fixades per les organitzacions i administracions sanitàries”. Lamenta que “es provoquen aglomeracions i massificacions de consumidors que no fan ús de mascaretes de protecció ni mantenen les degudes distàncies de protecció”. La FAVB assenyala que d’aquesta manera es fomenta “directament la transmissió de càrrega vírica entre ells, els residents i els vianants que hi circulen a prop”.

La federació d’entitats veïnals també apunta que la contaminació acústica que generen les terrasses “i el seu impacte negatiu sobre la salut no són problemes nous”, però remarca que “en aquest context d’estrès l’afectació sobre el veïnat pot ser encara pitjor”.

Les entitats veïnals demanen més inspeccions

La FAVB assegura que el decret d’ampliació de terrasses del consistori “ha generat un gran nombre d’incompliments, amb ocupacions d’espais il·legals i sense les distàncies corresponents”. Per aquest motiu demana a l’Administració municipal “procedir amb caràcter d’urgència a processos d’inspecció per garantir que es compleix la normativa.