Fer “botellón” a Barcelona és, de moment, més barat que fer-ho en aquells municipis que no tenen una regulació municipal específica per al consum d’alcohol al carrer i que ara es regeixen per la nova normativa de la Generalitat. Les restriccions anunciades pel govern català preveuen sancions d’entre 3.000 i 15.000 euros per beure a la via pública, però a la ciutat s’aplicaran les multes recollides en l’Ordenança de convivència de Barcelona, és a dir, entre 30 i 600 euros. Així ho ha confirmat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que ha explicat que s’estudiarà si cal apujar les sancions a la ciutat.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament estan explorant aquesta possibilitat. Batlle ha deixat clar que el consistori “té les facultats” per “modificar a l’alça l’import de les sancions”, tot i que no ha posat data de quan podrien arribar les noves multes. De fet, ha insistit que mentre no arribi el canvi s’aplicaran les sancions “tal com estan recollides” a l’ordenança municipal: “Ja estudiarem si després les retoquem i si aquest instrument d’intervenció l’hem de perfeccionar”.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha dit que s’està treballant perquè “no hi hagi aquesta diferència”. A més, cal tenir en compte que a Barcelona l’infractor pot pagar un 50 % menys de la sanció aproximadament si efectua el pagament de forma immediata.

48 denúncies en una nit per consumir alcohol

Aquests dimarts a la nit la Guàrdia Urbana ha denunciat 48 persones per consumir alcohol a la via pública i 19 per no portar mascareta. A més, ha desallotjat 750 persones reunides en diversos punts de la ciutat, com la platja o els búnquers del Carmel.

Des de l’1 de juliol, s’han interposat 1.135 denúncies per beure al carrer.