Discoteca

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) considera “il·legal” la decisió de la Generalitat de suspendre totes les activitats de discoteca, sales de festes amb espectacle i ball arreu de Catalunya davant l’increment de brots de la covid-19. La FECASARM ho argumenta afirmant que “vulnera el dret a la llibertat d’empresa” recollit a la Constitució espanyola. Per aquest motiu l’ha impugnada aquest dimarts davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquesta acció legal se suma a les ja empreses també per la FECALON i les sales de cinema.

A determinades poblacions la FECASARM també ha impugnat la decisió de tancar a la mitjanit les activitats de bars, restaurants, bars musicals, guinguetes i establiments de joc per considerar la mesura “arbitrària”.

“Suspensió immediata de la vigència de la resolució”

La FECASARM ha sol·licitat al Tribunal la suspensió immediata de la vigència de la resolució amb l’argument “que està causant un greu perjudici a empesaris i treballadors d’aquest sector”. De fet, asseguren que prop de 40.000 llocs de treball es troben en perill.

Resolució desproporcionada i ineficaç

La FECASARM creu que el tancament de les discoteques és “ineficaç” perquè fomentarà un oci nocturn alternatiu il·legal com el “botellón”, en què la gent no porta mascaretes ni respecta les distàncies de seguretat. A banda, afegeixen que no hi ha límits d’aforament i molts assistents veuen de la mateixa ampolla. Tot plegat, asseguren, ha quedat acreditat el primer cap de setmana en que s’ha fet efectiva la mesura.

Com a alternativa al tancament el sector proposa control d’aforament, suprimir la pista de ball i retallar dues hores l’horari de funcionament tal com expliquen que ha fet el govern andalús. Al marge del recurs contenciós administratiu, la FECASARM s’ha adherit a la campanya internacional “SOS Nightlife” per fer visible la necessitat de protecció de l’oci nocturn.