El món de l’esport havia convocat una mobilització aquest dimecres a la tarda per demanar la reobertura de les seves instal·lacions. Després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permet l’obertura cautelar de gimnasos i equipaments esportius el sector està satisfet però manté altres demandes. Demanen la creació d’una taula de diàleg amb la Generalitat i un pla de rescat i no descarten reclamar danys i perjudicis.

La convocatòria de la UFEC i altres federacions i entitats ha omplert el tram del carrer de Balmes entre la Gran Via i Consell de Cent d’esportistes que han practicat els seus exercicis a l’aire lliure. L’organització ha pres diverses mesures de seguretat i higiene com el control de temperatura i la distància de seguretat. D’aquesta manera les associacions volen demostrar que la pràctica esportiva és segura.

El 18 de juliol la Generalitat va ordenar el tancament dels equipaments esportius a Barcelona i alguns municipis de l’àrea metropolitana durant 15 dies pels brots de coronavirus. Diverses entitats van recórrer a la justícia contra aquesta decisió.