peses gimnàs

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la reobertura cautelar de cinemes, gimnasos i equipaments esportius a les zones amb restriccions sanitàries pel coronavirus sempre que compleixin les mesures sanitàries indicades pel Procicat. En canvi, manté el tancament de l’oci nocturn i les restriccions de bars i restaurants, que també havien demanat aixecar les limitacions.

La secció segona de la sala contenciosa administrativa del TSJC ha emès sis interlocutòries sobre gimnasos, cinemes, equipaments esportius, oci nocturn i una associació de medicina natural.

Una de les resolucions acorda la mesura cautelar demanada pel Gremi de Cinemes de Catalunya contra la resolució de la Generalitat del 17 de juliol que obligava a tancar les sales d’exhibició als municipis de la Noguera, el Segrià, l’àrea de Barcelona i l’Alt Empordà afectats per restriccions. Els magistrats no suspenen la resolució, però admeten cautelarment la reobertura mentre es dirimeix el fons de l’assumpte, sempre que les sales compleixin el protocol sanitari i el pla de represa del Departament de Cultura.

En un sentit similar, la sala estima la petició cautelar de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per reobrir instal·lacions i equipaments esportius, així com gimnasos, sempre que compleixin les mesures indicades per Protecció Civil. Tant el sector del cinema com el de l’esport han celebrat la decisió.

El tribunal manté el tancament de les discoteques

En canvi, els magistrats han denegat les mesures cautelars demanades per la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) i per la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) contra el tancament de bars musicals i discoteques, i permet a la Generalitat presentar al·legacions fins a les 10 del matí del proper divendres 31 de juliol. El sector ha sortit a protestar aquest dimecres a la tarda per reclamar la reobertura dels locals i ajudes de l’administració.

D’altra banda, el tribunal no ha admès, per falta de legitimació, el recurs presentat per l’Associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals, del pagès Josep Pàmies, contra l’obligació de portar mascareta. A més, els imposa les costes del procés, de 3.000 euros.