La vaga de taxis, que s’allarga durant una setmana, està afectant diversos sectors econòmics de la ciutat. És el cas de l’oci nocturn, que ha perdut entre un 20 i un 35 % de clients per l’aturada dels taxistes. Són dades de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). La patronal assegura que tots aquests clients opten per no sortir “per la impossibilitat de tornar a casa o a l’hotel de matinada” per la manca de taxis.

La zona alta, la més perjudicada per la vaga

FECASARM ha informat a través d’un comunicat que l’oci nocturn ha perdut de mitjana un 30 % de clients. Tot i això, aquest percentatge varia en funció de la zona de la ciutat. D’acord amb les dades facilitades per la patronal, la zona alta és la més perjudicada per la vaga de taxis. Locals com Otto Zutz o Nuba han perdut al voltant del 35 % de la clientela. Els segueix la zona del passeig marítim, que ha vist reduït el consum en un 30 %. El descens és més lleu en la resta de zones d’oci nocturn de la ciutat, sobretot en aquelles que tenen una parada de metro a prop. Això sí, en el millor dels casos el sector ha perdut un de cada cinc clients.

“Necessitem que es posi fi com més aviat millor a aquest conflicte. S’està fent un dany irreparable en el sector del turisme de la ciutat i a tots els sectors que en formem part, com l’oci nocturn”, ha declarat Salva Vilanova, president de FECASARM Barcelona. El dirigent de la patronal alerta que actualment la ciutat viu la temporada alta del turisme. “No podem permetre’ns el luxe de perdre ni un sol client”, ha afegit.

Centenars de llocs de feina en perill, segons l’entitat

FECASARM alerta que les aturades posen en perill centenars de llocs de feina i demana una solució urgent.

La patronal ha volgut destacar l’impacte econòmic que té l’oci nocturn a la zona marítima de la ciutat, com la Barceloneta. L’entitat explica que el sector dona feina a més de 1000 persones, sobretot a persones joves d’entre 18 i 25 anys. “Seria una molt mala notícia que els nostres empresaris es veiessin en l’obligació de començar a retallar les seves plantilles“, informen des de la federació.

Sectors i infraestructures afectats per la vaga de taxis

L’oci nocturn no ha estat l’únic sector econòmic de la ciutat afectat per l’aturada dels taxistes. El comerç ja va alertar que la protesta amenaça el transport de mercaderies. Un altre sector que ha notat les conseqüències de la vaga ha estat el turístic. Milers de creueristes acabats d’arribar a la ciutat van tenir problemes per anar fins a la seva destinació. A més, els passatgers de l’aeroport de Barcelona-el Prat han de trobar alternatives al taxi per enllaçar amb la ciutat.