La vaga dels taxistes es mantindrà com a mínim fins a aquest dimecres a la tarda, quan està prevista la reunió del Consell Nacional del Transport que ha de seure en una mateixa taula les diferents parts implicades en el conflicte. Les associacions del taxi ho han confirmat després de la reunió que han tingut amb la Generalitat. També han explicat que en l’assemblea prevista per a aquesta tarda proposaran començar a prestar serveis mínims.

Les conclusions de la reunió

Les dues parts han fet un balanç positiu de la trobada. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, insisteix que els taxis “són un servei públic i les protestes han de ser compatibles amb la mobilitat de la ciutat”.

També ha explicat que ja s’ha aixecat la suspensió del decret llei que regula les llicències VTC i ha anunciat que a partir del setembre s’obrirà un període de prova. També ha afegit que la coexistència amb els taxis és possible i que treballaran per evitar l’especulació i la competència deslleial. Han proposat mantenir una taula permanent per seguir la situació i, també, revisar la Llei del taxi per modernitzar el sector i que sigui més competitiu.

La Generalitat s’ha referit a la possibilitat que l’Estat li traspassi les competències. Diu que ho considera una bona opció sempre que es faci de manera “efectiva i plena”.Els representants del sector del taxi també ho veuen amb bons ulls i consideren que seria un pas endavant. Per això, uns i altres esperen les conclusions de la reunió que el Ministeri de Foment ha de mantenir amb les comunitats autònomes sobre la qüestió.