Els taxistes concentrats a la Gran Via i al passeig de Gràcia han aprovat en assemblea oferir uns serveis mínims durant la vaga, que mantindran almenys fins demà. Uns 1.000 vehicles faran trasllats gratuïts a hospitals i atendran gent que ho necessiti. El sector ha pres aquesta decisió com a declaració de bones intencions amb les administracions i a la ciutadania.

El sector del taxi està pendent, ara, de la reunió del Consell Nacional del Transport prevista per a aquest dimecres. Si hi hagués un compromís per transferir les competències a les comunitats autònomes i els municipis, els taxistes estarien disposats a desconvocar les mobilitzacions, una decisió que es prendria aquest dimecres a la nit.

Aquest és, de fet, un dels punts que s’han tractat en la reunió que han mantingut aquest dimarts al matí representants del sector del taxi amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. El secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, ha demanat “fer compatible la protesta amb la mobilitat dels ciutadans”.

Així com en altres sectors el Departament de Treball decreta uns serveis mínims quan es convoca una vaga, com en el transport públic, el cas del taxi és diferent. D’una banda, la majoria de taxistes són autònoms i, per tant, l’Administració no considera l’aturada com un conflicte laboral. D’altra banda, no hi ha cap normativa que obligui els taxistes a oferir serveis mínims.