L’aturada dels taxistes i el bloqueig de la Gran Via i el passeig de Gràcia s’allarga almenys fins divendres. En una assemblea aquest dilluns a la nit, els taxistes han decidit mantenir la mobilització per continuar pressionant el Ministeri de Foment en el conflicte per les llicències de VTC. Esperen que divendres, quan hi haurà el darrer consell de ministres abans de les vacances, el Govern espanyol faci “un gest ampli” i reconegui la “seva voluntat que l’1/30 sigui real al carrer”. L’assemblea també ha acordat no actuar com estava previst per bloquejar el port i l’aeroport. Això és, segons el president de l’Agrupació Taxi Companys, Luís López, la mostra de la voluntat dels sector per assolir un acord.

L’assemblea s’ha programat a última hora perquè hi poguessin assistir els representants de les entitats del sector que han assistit a la reunió a Madrid. A la trobada, Foment ha proposat aprovar una declaració política de compromís amb el taxi en el consell de ministres de divendres i, després de les vacances, el 14 de setembre, aprovar un decret llei per establir un “marc normatiu nou”.

Els representants dels taxistes han explicat a l’assemblea l’oferiment del ministeri, que consideren insuficient. No els agrada que es deixi per al setembre l’aprovació del decret llei i demanen que les propostes de Foment quedin per escrit. Una de les principals crítiques dels representants de les associacions ha estat que el ministeri no ha reconegut públicament algunes de les afirmacions que els van fer a la reunió, com per exemple, que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té les competències per fer el reglament suspès ara pel Tribunal Superior de Justícia (TSJC).

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha dit a l’assemblea que “les paraules són boniques, però ens quedarem aquí fins que escriguin el que han dit”. Unes paraules a les quals els assistents han reaccionat amb crits de “ni un pas enrere!”.

Reunió amb la Generalitat

Aquest dimarts els taxistes es reuniran amb representants de la Generalitat per parlar de la situació del sector. Elite Taxi, una de les principals organitzacions de taxistes, ha explicat que demanaran al govern “un compromís signat” que la Generalitat no concedirà cap llicència de VTC nova fins que no es resolgui el conflicte.