A les portes de l’inici de curs 2020-21, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) demana al Departament d’Educació que garanteixi que es compleixen les ràtios limitades a 20 alumnes per aula per minimitzar el risc de contagi de coronavirus. Belén Tascón, presidenta de l’entitat, ha alertat, en una entrevista a betevé, que en alguns centres això no serà suficient.

Tascón argumenta que no tots els centres disposen de les mateixes instal·lacions. D’aquesta manera, tot i que compleixin els requisits del govern, podria no garantir-s’hi el distanciament social entre alumnes.

Manca de previsió

La FaPaC considera que la tornada a l’escola s’hauria d’haver començat a programar des del mes de maig. “La situació de la pandèmia és imprevisible, però cal treballar amb diferents escenaris”, exposa Tascón.

D’altra banda, la presidenta de FaPaC es mostra preocupada per les possibles conseqüències que poden derivar del protocol establert en cas d’un positiu a l’aula. Demana que el govern apliqui la baixa laboral compartida pels dos adults de la família i garantint la conciliació familiar.

Tot i això, Tascón defensa el dret a l’educació per a tots els estudiants i reivindica un curs escolar 100 % presencial. “No ens podem permetre que els alumnes no estiguin a les aules”, ha subratllat. Això sí, afegeix que cal fer-ho amb les mesures de seguretat necessàries, com mascaretes, higiene i distància social.