discoteca i ball

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha posat en marxa una bústia per denunciar festes il·legals. Segons explica en un comunicat, les denúncies seran completament anònimes i es poden fer arribar a l’entitat al correu electrònic denuncia@fecasarm.cat. L’entitat considera que aquest tipus de festes han proliferat com a conseqüència de les restriccions de la Generalitat als locals d’oci nocturn per prevenir els contagis de coronavirus.

Els responsables de l’entitat expliquen que han decidit posar en marxa aquesta bústia “davant les múltiples denúncies i queixes” que han rebut les últimes setmanes. Asseguren que moltes d’aquestes festes es promocionen a les xarxes socials sota l’aparença de ser esdeveniments legals i que en alguns casos fan pagar fins a 5.000 euros per reservar una taula.

Segons l’entitat, aquest tipus de festes perjudiquen els seus negocis per dos motius: per una banda, perquè representen una competència deslleial pel sector, i per l’altra, provoquen que s’agreugi la situació sanitària i, en conseqüència, s’endarrereixi la reobertura dels negocis.

Llista negra d’empreses de so i il·luminació

L’entitat també ha anunciat que està estudiant crear una llista negra d’empreses que lloguen equips de so i d’il·luminació a les festes il·legals, ja que les consideren partícips. Aquesta llista, però, no seria pública, sinó d’ús intern per als socis de l’entitat. “Quan acabi tot això, que cada local actuï en conseqüència”, comenta David López, president de la FECASARM, que això sí, ha alertat: “Molts dels nostres empresaris segurament decidiran no treballar amb aquestes empreses en el futur”.