L’interès per aprendre a anar en bicicleta ha crescut després del confinament. El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha reprès les classes d’iniciació per a ciclistes novells, que va haver d’aturar per la crisi del coronavirus, i ara té més alumnes que mai. Cada cap de setmana diversos usuaris es troben al barri del Poblenou per aprendre a anar en bici, però també n’hi ha d’altres que ja en saben i s’hi han apuntat perquè volen guanyar seguretat.

L’arribada de la pandèmia ha propiciat que alguns ciutadans prefereixin desplaçar-se en bicicleta. La Núria, treballadora sanitària, destaca que ha buscat el curs perquè en un futur proper espera substituir el transport públic per la bici. Altres alumnes veuen la bicicleta com una bona opció per desplaçar-se per la ciutat ja que, a diferència del transport públic, és més fàcil garantir la distància de seguretat.

El BACC demana més carrils bici

Els organitzadors consideren la bicicleta un mitjà segur, sostenible i molt necessari, però també lamenten que la ciutat no està del tot adaptada per als ciclistes. Adrià Arenas, monitor del BACC, afirma que en el context de pandèmia molts han vist la bici com una oportunitat de transport, però encara falten força carrils bici perquè els usuaris puguin circular amb seguretat.

L’entitat ofereix tres cursos en funció de cada perfil: el d’iniciació, el de perfeccionament i el de circulació. En el dos primer casos, les activitats es realitzen en espais tancats al trànsit, però l’últim va més enllà i ofereix les activitats en diferents tipus de vies perquè l’alumne es familiaritzi amb l’entorn de la ciutat.

Els organitzadors també esperen iniciar en breu unes passejades en bicicleta conegudes com Biciarbres. Es tracta de sis recorreguts urbans de poca dificultat situats a diferents punts de Barcelona. A banda de conèixer la ciutat a través de la bicicleta, els itineraris serveixen per redescobrir la diversitat i els espais verds de Barcelona.