(ACN) La xarxa de Rodalies continua recuperant la demanda i superarà aquest dilluns els 200.000 passatgers, xifra que representa un increment del 14 % respecte fa una setmana, segons fonts de l’operadora, que afegeix que la demanda s’acosta al 60 %. Pel que fa a TMB, aquest dilluns, fins a les nou, s’han superat les 130.000 validacions, és a dir, un 23 % més que dilluns passat en la mateixa franja. De fet, la tornada de vacances també s’ha traduït en una pujada de la demanda aquest cap de setmana, amb un increment de les validacions del 20 % entre el metro i el bus.

A FGC, per la seva banda, les validacions a les línies metropolitanes han pujat un 31,9 %, fins a les 33.031, però la demanda és un 47 % inferior al dilluns equivalent del 2019. L’augment més destacat s’ha produït a la línia Barcelona-Vallès, amb un 36,4 % més en comparació amb fa una setmana, fins als 23.397 persones, mentre que a la Llobregat-Anoia ho ha fet en un 22,1 %, fins a les 9.634 persones. En relació amb fa un any, a la línia Barcelona-Vallès el descens encara és d’un 48,2 % i a la Llobregat-Anoia d’un 43,9 %.

Mateix passatge que a l’inici de la desescalada

D’altra banda, segons va explicar TMB, dissabte passat, en pocs dies, el passatge s’ha apropat al nivell de la primera quinzena de juliol, en plena fase de desescalada del confinament pel coronavirus, quan es va assolir la xifra del milió de validacions al metro i els autobusos. Són xifres que representen un 56 % de la demanda habitual en aquestes dates tot i la restricció de l’activitat, sobretot cultural, esportiva i de lleure, el teletreball, l’atur i la falta de turisme a conseqüència de les mesures de prevenció dels contagis.

Aquest increment del passatge ha coincidit amb un increment de la capacitat aplicat per TMB a les seves xarxes. Des de dilluns passat funcionen tots els trens de metro disponibles, inclosos els de reforç de les línies 1 i 5, les més concorregudes. Paral·lelament, als autobusos l’oferta és el 100 % de l’habitual en feiners no lectius.