(ACN) El sindicat de Metges de Catalunya reclama al Departament de Salut un complement salarial per a tots aquells metges residents (MIR) d’últim any que estan fent l’especialització i que ara s’han incorporat a la plantilla dels hospitals per lluitar contra el coronavirus.

Com si fossin metges adjunts

Ara mateix, aquests MIR estan treballant com si fossin metges especialistes i per a aquest motiu el sindicat demana que es “compensi l’activitat assistencial del personal en formació i valori la seva tasca de la mateixa manera que la d’un professional adjunt”. 

Una petició que arriba, a més, després que el Ministeri de Sanitat hagi posposat les avaluacions anuals del MIR “i, en conseqüència, hagi prorrogat automàticament els seus contractes especials de formació”. D’aquesta manera, es prorroguen també els seus “contractes ‘mileuristes’ de formació”.

Reconeixement merescut

El sindicat afegeix que aquest reconeixement permetria “equiparar” les condicions laborals dels residents a les activitats que ja porten a terme per combatre el coronavirus i suposaria “un acte de justícia cap a les noves generacions mèdiques“.

Metges de Catalunya considera que aquestes generacions són “sovint tractades per les autoritats sanitàries com a mà d’obra barata per tapar les deficients polítiques de recursos humans”.

Amb aquesta petició, Metges de Catalunya se suma a la campanya #YoSíSoyoEspecialista, que els MIR d’últim any han impulsat a les xarxes socials perquè se’ls reconegui l’esforç que estan duent a terme.