cotxe parat confinament

L’estat d’alarma i el confinament a causa del coronavirus ha fet que molts conductors hagin deixat d’utilitzar el cotxe per desplaçar-se fins als llocs de feina o d’estudi. Amb l’allargament del confinament, motos i cotxes continuaran parats durant alguns dies més. És cert que tenir el cotxe parat durant tants dies pot comportar en el futur algunes avaries. Si ets un dels conductors que no utilitzes el cotxe durant el confinament i vols mantenir-lo per evitar problemes et donem alguns consells.

  • Desconnectar la bateria per evitar que es descarregui per complet si es preveu tenir el cotxe aturat durant diverses setmanes més.
  • Si tens el cotxe en un garatge a l’aire lliure, pots encendre’l cinc minuts cada tres o quatre dies, però no es pot fer en un pàrquing interior ni tampoc si t’has de desplaçar per arribar al cotxe. De fet, només es tracta d’encendre’l sense moure’l del lloc, ja que està prohibit durant aquests dies.
  • Netejar el cotxe i obrir les finestres per evitar que la humitat quedi a dins del cotxe  i pugui fer malbé l’interior.
  • No deixar el dipòsit de benzina o gasoil completament buit. Es recomana tenir-lo mig ple.
  • Revisar i renovar els líquids del cotxe.
  • Mantenir la pressió dels pneumàtics. Tenir el cotxe parat molt temps fa que els pneumàtics de les rodes es puguin deformar. Per això és recomanable augmentar la pressió de les rodes fins a 2,8 bars per allargar la possibilitat de pèrdua d’aire.
  • Quan s’acabi l’estat d’alarma és recomanable revisar l’estat del vehicle: comprovar la càrrega de la bateria, provar el fre, entre d’altres.

Quines avaries pot tenir el cotxe aturat després de tants dies?

Amb el cotxe parat tants dies pot ser que notis vibracions i sorolls en la direcció del vehicle. Un altre element que es pot veure alterat és el sistema d’aire condicionat, que requereix de funcionament per tal de mantenir-se en bon estat. De la mateixa manera és el que passa amb el motor, que necessita activar-se per conservar-se i continuar funcionant.